Goda nyheter sedan 2002     Lördag 16 januari 2021 kl 13:12Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Undomsledardagarna hålls snart i Borgå
 0 8291 55 0
Andreas Forsbäck
Online 20:16 22/02 2009  Modifierad 08:21 17/08 2010

Allmänt  Välkommen på barn- och ungdomsledardagar 13-15 mars 2009 på Soltorp i Borgå! I samband med frikyrkornas gemensamma sommarkonferens år 2005 arrangerades de första Ungdomsledardagarna.

Intresset var stort och sedan dess har de arrangerats ungerfär två gånger per år. Många har frågat om vi inte kunde ordna barnledardagar också, eftersom det råder stor ledarbrist – och brist på utbildning – även på det området. Den 10-12.10.2008 hölls så Barn- och ungdomsledardagarna på Hummelholmen.

Dessa dagar har verkat fylla en viktig funktion som ofta kanske glömts bort i våra kristna sammanhang. Det ordnas ungdomskonferenser och pastorsdagar, men det har egentligen inte funnits något forum där barn- och ungdomsledarna kunnat träffas och bli uppbyggda och få inspiration — förrän nu!

Tanken med barn- och ungdomsledardagarna är att samla ledare från alla frikyrkoförsamlingar till gemenskap och undervisning. Barn- och ungdomsledardagarna är ett gyllene tillfälle att få kontakt med ledare från hela Svenskfinland, utbyta idéer och även stötta varandra i vår gemensamma strävan att bygga Guds rike.

Barn- och ungdomsledardagarna riktar sig inte bara till anställda ledare utan också till personer som t.ex. är med i ett barn- eller ungdomsledarteam i sin församling, eller på annat sätt har en ledarfunktion (cellgrupps-, lovsångsledare m.m.). Pastorer är också varmt välkomna att delta i barn- och ungdomsledardagarna – det behövs mera kontakt mellan generationerna, och det råder stor brist på andliga föräldrar och mentorer!

Temat för Barn- och ungdomsledardagarna i mars är Framtidsbygge. Huvudtalare är Jan Blom från Sverige. Jan Blom arbetar som distriktspastor i församlingen Livets Ord och har en bred erfarenhet av ledarträning och ungdomsarbete. Jan Blom kommer att undervisa om hur man kan bygga upp ett visionärt och stadigt barn- och ungdomsarbete som håller även på lång sikt.

Vi kommer dessutom att ha ett par olika workshops där vi får konkreta tips och idéer för vårt barn- eller ungdomsarbete. Vi kommer också att diskutera och se exempel på hur man kan göra sitt barn- eller ungdomsarbete mer relevant så att det tilltalar dagens barn och unga.

Förutom detta blir det mycket bön, lovsång och gemenskap!

Du kan anmäla dig till barn- och ungdomsledardagarna på www.ungdomsledardagar.info
Där finns också mer information om programmet och talarna. Sista anmälningsdag är den 8 mars 2009. Deltagaravgiften för barn- och ungdomsledardagarna är 35 €. Vi hoppas att församlingarna kan stödja sina ledare genom att i mån av möjlighet sponsorera deltagaravgiften.

Hjärtligt välkommen!


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén