Goda nyheter sedan 2002     Lördag 16 januari 2021 kl 14:26Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Ett mörkt moln vilar över staden Fairfield
Pontus J. Back
Foto: Pontus J. Back
pjb@netikka.fi
 10 8427 48 13
pjb@netikka.fi Back
Online 08:24 23/02 2009  Modifierad 05:32 19/08 2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Pontus J. Back
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Efter att ha varit i staden Fairfield i Iowa närmare en vecka har jag fått känna av det mörka molnet som vilar över staden. Man ser dock fina och nya palatsliknande byggnader men allt som glimmar är inte guld.

Fairfield är en liten stad i delstaten Iowa i USA. Jag har nu varit här närmare en vecka för att dela med mig av mitt liv och sprida budskapet om Jesus Kristus, min frälsare och Herre. Dock har jag fått uppleva något som jag aldrig upplevt tidigare. Ett mörkt moln som får hela staden att kännas som en spökstad i anden.

Fairfield är Maharishi rörelsens "mecca". Här finns ett stort universitet som tillhör rörelsen samt en egen stad som heter Vedic City. Ungefär en tredje del av stadens befolkning tillhör rörelsen och dessa betraktar sig som "meditators" eller "mediterare. För dem är detta en religion och en livsstil. För mig är detta ockult och mycket otäckt.

Transcendental Meditation (TM) är en form av meditation som introducerades 1958 av den indiske vishetsläraren Maharishi Mahesh Yogi. Maharishis lära brukar av kritiker ofta uppfattas som pseudovetenskap. Bland annat var The Beatles anhängare av denna rörelse. En del påstår att TM hjälper mot sjukdom, en del tror att man befinner sig i universums centrum då man tillhör TM rörelsen. Rörelsen baserar sig till en lång del på vetenskap. Dock har den de senaste årtionden fått en mycket stor konkurrent i New Age rörelsen.

TM rörelsen köpte upp mark utanför staden Fairfield och byggde upp den egna staden Vedic City. Alla hus ser likadana ut och alla hus är försedda med husets mittpunkt. I husets mittpunkt är det öppet och i ovanpå taket finns ett litet torn liknande spektakel. Meditaterarna tror att de på detta vis kan leva under en öppen himmel.

TM rörelsen är mycket långt bort från Kristendomen och jag har personligen fått uppleva en stor andlig kamp. Inte bara då jag har mött mediterare utan även då jag har varit för mig själv. Ett stort mörker lägger sig över staden och staden blir spökliknande. I alla fall känns det så. Själv tror jag att staden skulle vara en liten idyll om inte detta mörker skulle finnas. Staden har ända sedan TM rörelsen kom hit i mitten av 1970 talet fått vara med om mycket sorg. Antalet självmord och dödsolyckor är allt för högt.

I staden finns även ett antal kyrkor. Jag har varit baserad i Living Stones Fellowship Church under min vistelse här och fått vara med om en del andliga uppenbarelser. Jesus verkar genom de Kristna i staden som försöker sprida budskapet bland meditatorern. En del omvänder sig och jag har fått träffa några av de som tidigare vandrade i mörkret. De beskriver TM rörelsen som mycket ockult och de är glada att de har hittat sin väg till ljuset.

Efter att ha fått bekanta mig med detta fenomen kan jag bara vara tacksam att jag har hittat Jesus. Han är ljuset och han är den enda som kan frälsa och ge evigt liv. Inte bara min tro har stärkts under denna resa utan även mitt andliga sinne för mörkret. Efter att ha mött människor som lever i mörkret har jag kunnat känna av att allt inte är rätt. De flesta bär på orena andar och demoner. Detta är inget jag skriver för att skrämmas. Jag vill bara dela med mig av hur stor och mäktig Jesus är. Vi skall vara tacksamma för allt vi har och alltid tacka Jesus för Hans blods beskydd.

Läs mera om min resa på
www.pontusjback.com
Mirakeltjejjen!
15:13 1.3.2009


Vi borde alla ta till oss det Pontus gör... inte sitta framför datorn och leta fel...utan gå ut istället till folket som behöver höra Guds ord.. Var välsignad Pontus!
Pontus J. Back
14:57 1.3.2009


Jag känner att jag bör tillägga att jag INTE åkte till Fairfield, Iowa för att bege mig in i någon andlig kamp eller för att rota i det ockulta. Jag blev inbuden av en Kristen församling att i olika församlingar i nejden dela mitt vittnesbörd och förkunna Guds ord. Jag bodde en vecka i staden Fairfield och självklart kände jag av det som pågick där. Det verkar som om någon fått någonting om bakfoten här från början av kommentarerna.

Freppi har absolut rätt i att alla uppgifter är lika viktiga i Guds rike. Faller en länk bort börjar alla halta oavsett om det gäller att leda lovsång, städa toaletter, förkunna ordet eller koka kaffe. Vi är ALLA redskap och arbetar för samma sak. Varför då motarbeta varandra, då vi bör stöda varandra och komplettera varandra där vi inte räcker till? Det är den ständiga frågan, gång på gång får man höra olika mindre trevliga saker. Jag skulle förstå om det var från icke Kristet håll, men då det kommer från den egna familjen känns det inte alls trevligt. Dock vågar jag inte tro att detta någonsin kommer att ändras. Tyvärr förlänger saker som dessa Herrens återkomst och sätter även käppar i hjulen för Hans verk i oss!
freppi
14:46 1.3.2009


Jo Killroy du har rätt, det är bra att det finns radikaler som reser runt. Men alla uppgifter i Guds rike är lika stora. Oberoende om min uppgift är att städa toaletter. Det viktigaste är att göra Guds vilja, så får andra säga vad dom vill.
Man kan ju även tillägga att om man verkligen gör Guds vilja så kan man bli utsatt för smutskast både från ett och annat håll, ibland även från sådana håll som man minst anade. det märker man när man städar toaletter...ha ha
killroy
13:27 1.3.2009


De e bra att de finns radikalakristna som pontus , tack vare sådana har världen en möjlighet att få höra det goda budskapet . Synd att de finns så många kristna som motarbetar honom .

Guds rika välsignelse till dej Pontus.
freppi
11:16 1.3.2009


Hur skall man kunna evangelisera och "frälsa" människor om man inte ser mörkret som vilar över dom?

Att vara känslig i sin ande/person och kunna känna av mörker-ondska i andevärlden är något som även icke kristna kan göra,så även en nyfrälst kan känna av det. Att sedan gå ut i andlig krigsföring mot demoner är givetvis en helt annan sak.
Pontus J. Back
06:46 1.3.2009


Jag skrev en jättelång kommentar, men raderade den. Petter har något emot mig. Det kan jag tyvärr inte göra någonting åt. "Petter" heter dock inte "Petter" på riktigt och jag råkar känna till vem denne "Petter" i verkligheten är:) Tänk vad skrämmande jag är!
Thomas
22:21 26.2.2009


Som jag förstår Petter ville han betona att mission inte bör ske med hjälp av skrämselpropaganda eller genom att förolämpa, förtala eller håna dem som hör till andra religioner. Man ska inte dra förhastade slutsatser och inte börja skrika om demoner så snart man stöter på något främmande. Det här tror jag att vi alla kan vara överens om. Sprid kristendomen, men inte på ett kärlekslöst sätt.
Andy
21:47 26.2.2009


"Gå ut och gör alla människor till lärjungar" heter det visst.
Om man skall strunta i mörkret och de som går i mörker, hur skall man då kunna göra alla människor till lärjungar? Det är väl precis de vilsna människorna som vi borde försöka nå?
Lycka till på fortsättningen av resan Pontus!
motorolaman
18:21 26.2.2009


Good Pontus!
Keep on preachin´
X
10:17 26.2.2009


...eftersom ju även Jesu lärjungar själva inte var nyfrälsta (de hade ju följt Jesus i HELA tre år!) och var mycket upplysta och intellektuella (t.ex. Joh.14:6-12 där Jesus först förklarar att den som sett honom har sett Fadern och Filippus genast efter säger: Låt oss se Fadern), och civiliserade och högutbildade (fiskare, tullindrivare...)

(Jag är ironisk nu, ifall någon inte förstod...)
Linus
08:34 26.2.2009


Korrekt Ad. Markusevangeliet 16 med start från vers 15 citerar vad Jesus sade efter uppståndelsen och före himmelsfärden:
"Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. 16 Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. 17 Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. 18 De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."

19 Sedan Herren Jesus hade talat till dem, blev han upptagen till himlen och satte sig på Guds högra sida. 20 Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.
Ad
03:16 26.2.2009


Vem har tagit bort Mark 16:17 från Petters Bibel?
Petter
23:02 25.2.2009


Ar inte saker pa att sadanthar skramselskrammel ar sa bra. Missionering handlar inte om att ga ut och kritisera andra trosuppfattningar och sedan omvanda folk fran dessa. Man kan alltid teoretiskt framhava att det just ar sa, men i praktiken sa fungerar det inte och leder till destruktivitet. Alla platser ar Guds rike for han har skapat jorden och varldsalltet. Alla manniskor ar Guds barn for han har skapat dem ocksa. Demoner och ondskefulla platser ska man vara forsiktig att resonera om. Man blir latt blind och vindogd och tappar koncepten. Fokusera pa ljuset och lat morkret vara. Och en sak till, en mycket viktig sak. Det ar inte nyfralsta som ska blanda sig i andling krigforing, utan sadana som har gedigen erfarenhet av forkunnelse. Vi bokstavstroende som i decennier har levt i Guds Ord kan inte ens ga in i sadanthar. Det kravs att man far den Gavan fran Gud sjalv. Och den far man forst da man har provats pa mindre slagfalt lange forst. Salunda: Sluta med detta resonemang, lat dessa manniskor vara, sok ljuset. Gud later sig finnas enbart en kort tid. Civiliserade upplysta manniskor inser nog detta.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén