The Inside Story - The Lakeland Outpouring

Lakeland - Definitivt en rörelse av Gud

ALLMÄNT. Det har nu gått en tid sedan Gud utgjöt sin Ande över Lakeland, Florida. Jag besökte Lakeland för ungefär en vecka sedan och många frågor fick svar och för mig var det en bekräftelse om att det som skedde i Lakeland var en rörelse av Gud.

Jag vet redan i skrivande stund att denna artikel kommer att skapa kaos i Kristi kropp. Jag har inget annat val än att fortsätta vittna om vad Herren har gjort i mitt liv och vad Herren har satt på mitt hjärta. Om du inte är en vän av det Herren gjorde i Lakeland kan du sluta läsa nu :)

Ni som har läst mina tidigare artiklar om Lakeland vet säkert att jag personligen blev mycket välsignad under mina besök där. Det var då mitt andliga liv startade och även jag fick ta emot ett helande i mitt centrala nervsystem och framför allt i mitt hjärta. Jag fick mycket kritik för det jag skrev och för det jag trodde på. En del av kritiken var befogad men en del var helt enkelt rena rama lögner och spydigheter.

Under mitt senaste besök i Lakeland, Florida fick jag träffa personer som arbetat med och för rörelsen som ägde rum från april till augusti 2008. Berättelserna och vittnesbörden var många. Jag träffade människor vars liv hade förvandlats under denna tidsperiod och de berättar hur de tack vare Jesus har kunnat börja ett nytt liv. Det som gläder mig mest av allt är att så gott som alla jag talat med har hittat en gemenskap och en församling där de får den första andliga föda en nyfrälst person behöver få. Jag har även fått höra berättelser om hur Kristna människor agerat emot rörelsen och till och med hotat att ta livet av evangelisten Todd Benley som utåt sett ledde hela rörelsen. Jag vill inte kalla det väckelse för det var inte frågan om någon väckelse. Jag vill kalla det "outpouring". En tid där Den Helige Ande var kraftigt närvarande för de som verkligen var hungriga och törstiga efter mera av Jesus.

Pastor Stephen Strader från Ignited Church där allt startade berättar att hans familj i många årtionden har bett om en rörelse av Gud. Orsaken till att de hängivet har bett och inte gett upp är de profetiska budskap som församlingen fått genom årens lopp. Ser man på Lakeland som stad så ser man massor av kyrkor och Lakeland är ett Bibelbälte. De flesta av invånarna är pånyttfödda Kristna.

Det hela startade egentligen 1993 då Rodney Howard Browne hade en liknande rörelse i familjen Straders dåvarande församling. Denna rörelse resulterade i Toronto väckelsen och Pensacola väckelsen. Församlingen och familjen fick fortfarande samma profetiska budskap om en större rörelse av GUD som skulle skaka hela världen. De fortsatte att gräva sin källa.

Evangelisten Todd Bentley hade haft ett möte tidigare i Lakeland och pastor Strader bjöd in honom för att ha en femdagars konferens i april 2008. Gud hade helt andra planer och redan från första dagen var atmosfären Gudomlig och människor greps av syndanöd och mirakel började ske på löpande band. Vi lämnar miraklen en stund för att inte reta upp allt för många människor.

Det blev som Guds profeter hade profeterat och rörelsen fortsatte. De flyttade från lokal till lokal i den takt folkmängderna ökade och till sist hade de rest ett jättetält invid det lokala flygfältet som rymde 10.000 personer. Folk kom från alla världens håll och fick ett möte med Jesus.

Todd Bentley, även han endast en människa föll och gjorde bort sig. Jag tänker inte försvara honom nu, men jag tycker det är fel av Kristna personer att mordhota andra Kristna. Jag tycker även det är fel att sparka på en broder som ligger. Todd Bentleys fall var ingen fröjd och det ledde till att han steg ifrån sin position. Han genomgår för tillfället en helandeprocess tillsammans med Rick Joyner på Morningstar Ministries. Endast Gud vet hur länge denna process räcker och endast Gud vet när Todd Bentley är redo att ta ibruk sin tjänst igen. Jag anser dock att även Todd Bentley har rätt att bli förlåten, precis som oss alla andra.

Det skrivs mycket om ockulta saker som hände under denna rörelse. Hände dessa verkligen? Jo, det hände mycket skumma saker men dessa kom varken från Todd Bentley, Fresh Fire Ministry eller arrangörerna utan från utomstående personer som nästlade sig in i rörelsen och i smyg bedrev ockult verksamhet för att be emot denna rörelse av Gud. En av vakterna berättar att de vid flera tillfällen hittade döda höns under scenen och att de till sist kunde lokalisera en församling med satanister som hyrt ett hus intill platsen. Mörkrets makter skrämmer inte mig. Jag vet var jag har Herren. Det som skrämmer mig mest är motståndet bland eget folk. Inbördeskriget i Kristi kropp!

Det om det! Jag hade en trevlig vecka i Lakeland och fick känna på samma eld som förra sommaren. Samma eld finns också här. Det är inte frågan om varken Todd Bentley eller Florida. Det är helt och hållet frågan om Jesus och om du menar allvar med Jesus.

Den som vill läsa mera om Lakeland kan beställa boken via Ignited Church. Jag rekommenderar varmt!

Frid,

Pontus



Beställ boken The Inside Story av Pastor Stephen Strader här: http://shop.ignitedchurch.com/product.sc?categoryId=61&productId=471

Den ger många svar på frågor som har uppkommit angående Lakeland!

Vi har en plan!
Andrew Philip Ehrenzeller
Andrew Philip Ehrenzeller värt att googla
Damen på bilden hade blivit helad från obotlig cancer förra sommaren. Nu bor hon i Lakeland!
Worship and Warfare!
Pastor Strader svarade på mina frågor och tog väl hand om mig!
Ignited Church! Värt ett besök!
Eduardo Juarez har ett otroligt vittnesbörd. Han blev Todd Bentleys livvakt och är nu anställd av Ignited Church.
Jag besökte platsen där det "hände" förra sommaren och bad! Det var mäktigt!
Aningen tomt och tyst utan tält!
Pastor Stephen Strader vid Ignited Church berättar gärna om vad som egentligen skedde i Lakeland!