Bild 6

Bibelberättelser i de kinesiska tecknen del 5

ALLMÄNT. Bibelberättelserna från de 11 första kapitlen i första Mosebok finns inskrivna i det kinesiska språket. Det är egentligen inte konstigt alls då det kinesiska språket är ett så gammalt språk.

Adam och Eva fäste löv på de mest intima delarna av sin kropp då de efter att ha syndat upptäckte att de var nakna (1 Mos 3:7).

Gud å sin sida slaktade ett djur och gjorde kläder av skinnet och klädde dem (1 Mos 3:21). Detta var historiens första djuroffer.

Det kan ha varit ett lamm (Ords 27:26) som offrades till försoning för Adams och Evas synd. Men blodet av ett djur kunde inte fullständigt ta bort synden, bara tillfälligt överskyla den.

Först genom Jesu död på korset, när Guds offerlamm tar bort världens synd (Joh 1:29), försonas synden fullständigt. Utan att blod utgjuts ges ingen förlåtelse (Heb 9:22).

I det kinesiska tecknet som betyder rättfärdighet (bild 2) finns högst uppe ett lamm (bild 3). Nere till vänster finns en hand (bild 4) och nere till höger ett vapen (bild 5). Handen tar vapnet och dödar lammet. Blod utgjuts. Rättfärdighet tillräknas.

I detta tecken finns förutom berättelsen om offerväsendet i det gamla förbundet även en stark framtidsprofetia om Jesus som Guds Lamm som tar bort världens synd och som ger oss en rätt ställning inför Gud. Bibelns säger att vi som tror på Jesus har blivit rättfärdiggjorda.

Handen och vapnet tillsammans betyder jag eller mig (bild 6). Det är jag som dödar lammet. Det är min synd som dödar Jesus. Guds Son dog för mig och för dig.

Bild 5
Bild 4
Bild 3
Bild 2
Lammet