Mickelsson.nets läsare vill ha många bilder och censur vid bad hair day

ALLMÄNT. I en webbfråga fick läsarna svara på vilken bildpolicy det borde vara på Mickelsson.net. Omkring 83 procent verkar stöda den nuvarande policyn.

Totalt fem procent ville helt ha bort foton man kan känna igen personer på. Tre procent hade önskat skolornas policy där föräldrarnas skriftliga tillåtelse krävs. Nio procent ville kraftigt reducera bildantalet och friheten på Mickelsson.net genom att införa ett krav om separat tillstånd för varje publikation och bild på alla identifierbara personer.

Ingen var extra-skraj för att synas i politiska sammanhang och en önskade inte att synas på bilder i samband med religiös verksamhet.

Fyra procent ville inte bli publicerade utan make-up och nio procent inte med simkläder i en beach volley fight.

Eftersom en del ur den vinnande formuleringen "sunt förnuft och god smak" kan variera från person till person skall det även finnas möjlighet att bli censurerad om man så önskar. Det är också möjligt att tydligt signalera åt fotografen.

Här är slutresultaten på frågan Vilken bildpolicy skall det vara på Mickelsson.net?:

Inga bilder alls 1%

Bara stock photos 1%

Bilder på ryggar och skor 3%

Nästan inga bilder, och varje bild skall ha separat tillstånd från varje person som syns på bilden för varje publikation 9%

Smickrande bilder, men på ungdomar under 18 bara med föräldrarnas skriftliga tillåtelse 3%

Ja, det är ju roligt att se sig själv och sina kompisar! Bilder fotade med sunt förnuft och god smak var man kan önska att bli censurerad vid behov 70%

Nog annars det mesta, men jag vill inte bli sedd i religiösa sammanhang 1%

Det mesta går nog, men jag vill inte bli sedd i politiska sammanhang 0

Nog det mesta, men jag vill inte bli fotad osminkad 4%

I princip det mesta, men inte när jag spelar beach volley i simkläder 9%

Tot: 115 röster.