Knutte evangelist i kölden

Knutte evangelist vädrar sina åsikter

ALLMÄNT. Det förekommer olika debatter på internet och jag har själv varit med i dessa. Nu har jag valt att skriva lite mer om mina personliga åsikter om dessa debatter och diskussioner.

Innan jag var Kristen hade jag aldrig varit med om något liknande. Under mina typ 15 år som alkoholist hade jag aldrig "kinat" eller upplevt något liknande som det som pågår inom Kristendomen. Jag upplevde en större kärlek mellan mina vänner under mina år som alkoholist än vad jag idag upplever bland de Kristna. Nu talar jag främst om våra Kristna ansikten utåt på internet.

En stor faktor är avundsjuka. Kristna i vårt land kan inte glädjas med andras lycka och framgång. Det skall alltid klagas och spridas rykten. Det skall alltid bli debatt om någon delar med sig av någonting gott. Folk är avundsjuka och i avundsjukans ande drar man fram köttets gärningar och Andens frukter är långt borta.

Största delen av de som klandrar andra vågar inte skriva under med sina egna namn. De kallar sig för olika saker men har starka åsikter och ibland går de till och med till personliga angrepp. Detta kallar jag för bloggvärldens förbannelse. Den sida med internet som jag anser är mycket tragisk. Enligt Bibeln skall var och en pröva saker och ting och behålla det goda. Jag tror personligen att det finns två sidor av allt. Gott och mindre gott. Det behöver inte alltid vara av ondo.

Detta gäller inte bara mickelsson.net. Kyrkpressens blogg är likadan och där har man nu infört ett system där man måste skriva under med sitt fullständiga namn. Annars tas kommentarerna bort. Jag skrev under med endast mitt förnamn och blev raderad. Detta tycker jag borde införas på mickelsson.net.

Jag tänker inte säga att jag är bättre än någon annan för jag ger mig även in i debatter och ofta lyckas jag såra människor med mina skriverier och då jag och alla andra gör detta lyder vi inte Guds ord.

"Fly bort från ungdomens onda begär och sträva efter rättfärdighet, tro, kärlek och frid tillsammans med dem som åkallar Herren av rent hjärta. Avvisa dumma och meningslösa dispyter. Du vet att de föder strider, och en Herrens tjänare skall inte strida utan vara vänlig mot alla, skicklig att undervisa och tålig när han får lida." (2 Tim. 2:22-24)

"Men undvik dåraktiga dispyter och frågor om släktregister och kiv och stridigheter om lagen. Sådana är skadliga och helt meningslösa." (Titus 3:9)

Lyder vi nu Guds ord då vi skriver till varandra här på mickelsson.net?

Var är kärleken och respekten?

Jag tycker även att alla borde läsa hela Jakobs brev ur Bibeln. Där står det mycket om detta och hur ord sårar. Jag har sårat många med mina ord och mer blev det sedan jag blev Kristen. Kan vi inte alla enas om att försöka visa varandra mer kärlek och respekt. Inte för vår egen skull, men för andras. På detta sätt vinner vi inte många själar!