Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 27 september 2022 kl 01:59Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Humlefestivalen kommer igen!
 0 4049 50 1
Mia Stenmark
Online 22:20 17/07 2009  Modifierad 02:14 19/08 2010

Allmänt  I höstas när festivalplaneringen togs upp igen efter den kreativa pausen var det ett ödmjukt gäng som skissade upp festivalen.

Vi skulle utgå från vad vi ville göra för festival och forma festivalen efter våra förmågor och krafter. Vi tänkte oss en festival som går tillbaka till rötterna med lokala band och och inga onödigt stora arrangemang. Men under vinterns lopp visade det sig att det fanns mer krafter än vi trodde - eller så var det kanske storhetsvansinnet som slog till. För med festivaltidningen i hand kan man konstatera att festivalen har växt till samma storlek som tidigare år, även om det har skett en förnyelse på vissa områden.

Fokus har precis som planerat flyttats över på det lokala, med österbottniska talanger både på scenen och i workshopparna. Festivalpubliken kommer att få uppleva Paddington, Mikael Svarvar Gospel Experience, The February Stars, Daniel S. Diago & New Shoes och många andra musikaliska njutningar.

En annan nyhet är en större satsning på workshoppar med digert program hela lördagen, vilket gör festivalen till en helhelgsfestival. Satsningen på dagsprogrammet innebär också att det ordnas barnpassning parallellt med workshopparna på lördagen, så att också småbarnsfamiljer ska kunna ta del av festivalen även om de sena kvällarna blivit knepiga. Under hela festivalen kommer det också att finnas förebedjare på området, och möjlighet till en bönevandring.

Både på fredagskvällen och lördagen kommer det att erbjudas flera parallella workshopsalternativ, med utmaningar både i tanke (till exempel Patrik Hagman och Hanna S. Backman) och i handling (till exempel serieteckning, beatbox och medeltida långsvärdsteknik).

Humlefestivalen ordnas 14-15 augusti med start 18.00 på fredagen. Hyddor kan förhandsbokas på www.humle.fi eller genom Urban och Sofia Mietala (Urban/0400 941 436 eller Sofia/050 349 0031). På www.humle.fi finns det också priser, nyheter, program och mer information om festivalen! Om du har frågor, ta kontakt med Mia Stenmark-Hannus (mstenmar@baptist.fi eller
050 375 4349).
Humle humle
00:55 24.7.2009


Det tycks bli en bra festival iår. Av de artister som inte nämns i texten kan nämnas följande:
Beattown, Cryomite, Essi Blues, Esther och Sofie Björkgren-Näse
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén