Massor av god mat!

På läger med Pricken & Co

ALLMÄNT. Massor av barn, perfekt väder, god mat, bra ledare, simning, lek, bön och Jesus - Vi snackar "Sommarskoj 2" på Utterö!

Utterö lägerområde finns i Sundom, strax söder om Vasa i Österbotten. Området förvaltas av Missionskyrkans ungdomsorganisation FMU, som också stod som arrangör för lägret.

Deltagarna var i åldern 11-13 år, fulla av liv och energi och verkade alla trivas superbra på lägret. Många av "kidsen" kom från från hem där Jesus inte har en så central plats, även om det självklart fanns en hel del också från "kristna hem". En bra blandning var det i alla fall.

Och stämningen på lägret var det inget fel på! Roligt program och undervisning varvades med simning, kiosk, sömn och mat.

Som lägerchef fungerade Per-Richard "Pricken" Levälahti. Han är en ytterst kompetent person och hans avslappnade ledarstil gjorde det lätt för de andra ledarna att känna sig delaktiga och få bidra. Man kan lungt säga att han delegerade både ansvar och uppgifter. Prickens förmåga att få med barnen är också intressant att studera. Jag satt med på ett av hans bibelstudier och blev uppriktigt fascinerad över hur han fick de livliga kidsen att sätta all sin energi på att söka i sina biblar och följa med i undervisningen!

Men vad är en lägerchef utan sina ledare? Pricken hade lyckats samla en hel bunt ytterst duktiga och unga ledare som gjorde en stark och berömvärd insats.

Sommarskoj lägret har vuxit kraftigt de senaste åren och det är inte att undra på. Läger är en fantastisk möjlighet att nå fram till unga människor och presentera en kristallklar bild av Jesus Kristus. Deltagande på Sommarskoj kan varmt rekommenderas!

Per-Richard Levälahti
Matkön