Gruppbild

Ulf & Church on Wheels on the road for Jesus i Finland

ALLMÄNT. I söndags körde jag honom till flygfältet i Vasa. Ulf Mannebäck var på väg hem till sin familj i Linköping i Sverige efter en vecka på de finska vägarna som biker pastor.

Ulf Mannebäcks senaste besök i Finland var för att sprida visionen som Church on Wheels har för ett samarbete med de finska Kristna mc-klubbarna. Ett samarbete som redan fungerat sedan 2001 i Sverige. Church on Wheels är ingen kyrka, inte heller något samfund. Church on Wheels är en organisation som skall hjälpa till och utrusta mc- och motorklubbarna med personal och material för att nå ut med budskapet om Jesus Kristus. Nu var det dags att ta upp detta till diskussion med de finska klubbarna och samtidigt besöka en del församlingar.

Vår färd började lördagen den 3 oktober på Runsor International Airport utanför Vasa strax efter klockan 14. Genast begav vi oss ut på landsvägen för att fyra timmar senare träffa ledarna för den största klubben av dem alla i Finland. Gospel Riders som nästa år firar 30 år som Kristen motorcykelklubb i Finland har närmare 900 medlemmar runt om i landet. Besöket var givande och det är ju alltid trevligt att träffa nya bekantskaper, speciellt då vi har någonting gemensamt, nämligen Jesus. Det blev en relativt lång dag och omedelbart efter mötet åkte vi tillbaka till Vasa. Sebastian var hungrig så vi stannade och mitt i natten på ABC i Alavus där vi även fick vara vittnesbörd för ortens ungdomar som tydligen samlades där för att dricka, umgås och slåss.

Följande morgon var det dags för ett besök i Vasa svenska metodistkyrka och Ulf predikade Guds ord och berättade om Church on Wheels. Hit kom några av medlemmar från den kanske mest världsomfattande klubben Gods Squad. Även mötet med dessa bröder var givande och uppmuntrande.

Som en del av Er känner till har jag ju fått nåden att flytta tillbaka till mitt andliga hem i Kvevlax. Onsdagskvällen predikade Ulf i Missionskyrkan i Kvevlax och sedan medlemsbytet var det första gången jag medverkade i lovsången. Det var nästan roligare än tidigare. Ulf predikade bra och kaffestunden drog ut till sent på kvällen, nästan så att man skulle ha kunnat kalla det mitt i natten.

Kyrkoherden i Kaskö har varit på tapeten den senaste tiden och eftersom vi sett teckningen av honom i tidningen Sydin beslöt vi oss för att göra en resa till Kaskö för att se om han verkligen är kedjad till sitt arbetsbord. Dagstidningarna överdriver nog, pigg och glad mötte han oss på församlingshemmet där vi även blev bjudna på en bit mat och kaffe på deras relativt nyöppnade café. Senare på kvällen var det dags för en förbönskväll i kyrkan dit en del personer hade sökt sig. Några av dem kom ända från grannstaden Närpes.

Nykarleby är ju känt för raggarbilar och vi fick äran att hålla en Gudstjänst i stadens missionskyrka. En mycket trevlig kväll i Herrens närvaro och för mig blev kvällen speciell då en del "bloggare" kom för att titta in vad vi höll på med. Tyvärr var vi för trötta för att bege oss till Jakobstad och Korv Görans efter mötet för att köpa kebab. Ett beslut som jag ångrar idag, tyvärr.

Lördagen var en högtid för många. Då ordnade Church on Wheels en träff för medlemmarna i Preacher MC och Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry på Frank Mangs Center i Närpes. Bröderna från Preacher MC hade kört långt. Två kom från Rovaniemi, två från Björneborg och tre från Jyväskylä. Det var faktiskt jag som fick iden att bjuda grabbarna på mat och för en gångs skull fick jag chansen att visa mina matlagningstalanger i ett andligt sammanhang. Alla överlevde måltiden och företagaren och FMC äldre brodern Kurt-Erik Nordin gav mig faktiskt beröm och jag vet att han tyckte om min korvsoppa, han tog flera portioner.

Efter maten sjöng jag och spelade lite och vittnade om mitt liv. En annan broder vittnade även han och jag tror att för de som inte kände honom sedan tidigare så var hans vittnesbörd otroligt starkt denna kväll. Under sitt liv hade han fått erfara fyra mord varav han hade begått ett. Han hade även utsatts för fyra mordförsök och sett hans kompisar bli mördade. Vittnesbördet var starkt och de som var på plats kunde se Jesus i hans ögon. Han har suttit av sitt straff och fått förlåtelse av Gud och ett nytt liv har börjat. Tack vare sina bröder i den nya mc-klubben har han funnit Jesus och fått en klippa att stå på.

Slutresultatet av veckan var mycket positivt. Nu hade vi träffat representanter från alla mc-klubbar i Finland och alla ber vi nu tillsammans för att se hur samarbetet skall utvecklas. Vår vision är att vara tillsammans på träffar och mässor samt trycka nya Biker Biblar tillsammans, ja kanske en gemensam version för Norden. Allt är i Guds händer.

Den som vill stöda Church on Wheels kan nu använda ett finskt konto: Handelsbanken Vasa, 313110-548945

Länkar:

Church on Wheels Hemsida

http://www.churchonwheels.se/

Ambassadors for Jesus Christ M/M

http://www.ambassadors-mm.com

Preacher MC

http://preachermc.net/

Gospel Riders

http://www.gospelriders.fi

Gods Squad

http://finland.gscmc.com/

Relaterade artiklar:

På två hjul i Stockholm

http://www.mickelsson.net/era/?p_userid=116〈=&show=7728&nmp=&p=Nyheter

Kyrkan på hjul

http://www.mickelsson.net/era/?p_userid=116〈=&show=7867&nmp=&p=Nyheter

Mannebäck till Finland

http://www.mickelsson.net/era/?p_userid=116〈=&show=7967&nmp=&p=Nyheter

Pasi och Ulf
Flitiga lyssnare
Pastor Pasi Runonen tolkade Ulf till finska på Frank Mangs Center
Lovsång
Bröderna från Preacher MC äter korvsoppa
Ulf och Sebastian äter korvsoppa
Man skall alltid börja med en mindre kastrull först
Finlands nationalgrönsak
Morötterna är viktiga
Här tillreds korvsoppan
Ankomst till Frank Mangs Center
Gospel Riders i Nykarleby
Biker utan fack i Nykarleby
Ambassadör i Nykarleby
Ulf predikar i Nykarleby missionskyrka
Ulf predikar i Kaskö kyrka
Kyrkoherden satt stadigt på sin nya expidition
Ulf och kyrkoherde Tom Ingvesgård
Ulf predikar i Kvevlax Missionskyrka
Ulf och Sebastian trivdes ihop
För mig var veckans höjdpunkt att vara med och lovsjunga Jesus
Ulf träffade presidenten Isak med dotter i Metodistkyrkan
Ulf trivdes i Gospel Riders sällskap
Presidenten Mika från Gospel Riders kollar Ulfs Biker Bibel
Church on Wheels on the road for Jesus i Finland