Historia skrevs på Klippan

ALLMÄNT. Världshistoriens första Come Together-höstläger någonsin, ägde rum på lägerområdet Klippan i Munsala andra helgen i oktober. Klippan visade sig absolut vara rätt plats att vara på, inte enbart med tanke på att man fick vara med om något historien aldrig förut skådat, utan först och främst tack vare det strålande solskensvädret, den sköna gemenskapen och den fina undervisningen.

En av huvudingredienserna för lägret var de närmare 80 lägerdeltagarna som kommit för att hälsa hösten välkommen och ta farväl av sommaren. Inte bara Vasa och Munsala var representerade utan också så exotiska platser som Kotka, Åbo och Öja… Den härliga blandningen av tonåringar och ungdomar trivdes av allt att döma väldigt bra i varandras sällskap, något man bl.a. kunde ana av det faktum att både en och annan hade svårt att dra streck för dagen och söka sig till sängs. Å andra sidan kan man ju nästan förstå invändningen att läger inte är till för att sovas bort…

Att lägerdeltagarna var olika varandra såväl i ålder och i härkomst kan dock fungera fint som en bild för det som lägret i grunden handlade om, nämligen lärjungar och lärjungaskap. Att vi alla är kallade att vara lärjungar var något av lägrets huvudtanke. David Petterson som höll bibelstudierna, undervisade bl.a. om hur man i vardagen kan vara en Jesu lärjunge, också, eller kanske framförallt nu då skola och studier tar vid på hösten.

En tanke med lägret var att knyta ihop sommarens händelser och erbjuda ungdomarna möjlighet att träffas ännu en sista gång innan höstmörkrets totala intrång. Samtidigt ville lägret också blicka framåt och peka på vad framtiden för med sig. Därför fanns Evangeliföreningens ungdomskör Evangelicum och föreningens vildmarksgrupp Team Polstjärnan med på lägret så att lägerdeltagarna fick bekanta sig med deras verksamhet. Således var det några som för första gången i sitt liv fick pröva på att sjunga i kör eller fira ner sig i ett rep.

Av den positiva feedbacken och det stora intresset att döma firas höstläger också nästa år. Det är dock länge till dess och tiden fram till nästa höst hinner förhoppningsvis rymma både det ena och det andra i form av läger, tillställningar och evenemang. Framförallt har vi alla intill dess ett helt år på oss att leva som Jesu lärjungar.