Hanna och Isak

Himla öppna samtal sex söndagar i rad

ALLMÄNT. Från om med söndagen sen 25 oktober får vi på FST5 träffa tre kvinnor och tre män som öppet delar med sig av sina livshistorier och sitt sätt att förhålla sig till sin gudstro. För vissa styr tron på Gud deras val, för andra kommer Gud in i bilden på grund av ett livsöde medan en del tvivlar mer än tror och helt enkelt har svårt att hitta Gud överhuvudtaget.

I det första avsnittet av Himlaliv åker programvärden Isak Westerlund till Stockholm och träffar Hanna S. Backman. Hon är en undersökande journalist specialiserad på etik och rättvis handel. Hur får hon ihop tron på en osynlig, högre makt med yrket hon brinner för – i vilket hon skall kritisera, analysera och objektivt bedöma fakta? Bland annat det här berättar hon om när hon tillsammans med Isak reflekterar kring den väg hon har gått från en liten by i Österbotten via England till Sverige.

Hanna och Isak i Stockholm kan du se på FST5-kanalen kl.20.30 söndagen den 25.10 och i repris måndagen den 26.10 kl.16.00. Efter första sändningen kan programmet även ses på arenan.yle.fi i 30 dagar.

Motorcykel och Isak