Allt är stort i Texas, till och med lökarna!

Motorcyklister vallfärdade till Galveston

ALLMÄNT. Galveston är en stad belägen på en ö i Texas. Hit vallfärdar hundratusentals motorcyklister varje år för att vara med på Lonestar Rally som ordnas det sista veckoslutet i oktober.

Staden Galveston, som är en ö i Texas. Staden är känd för orkanen Galveston som härjade där 8 september 1900 och som var en av USA:s värsta naturkatastrofer där ungefär 12 000 personer omkom. Det kom även en annan orkan som hette Ike till Galveston 2008 och nu kunde vi ännu se båtar mitt uppe på land långt från havet. Sedan jag besökte nejden senast i februari hade mycket restaurerats av det som blivit förstört i stormen.

Med mig på denna resa har jag min son Sebastian och det är hans första resa till USA. Jag är stolt över min 14 år gamla (unga) son som vill följa med sin pappa på olika resor för att sprida budskapet om vår frälsare Jesus Kristus. Detta veckoslut har vi varit på Lonestar Rally i Galveston och varken jag eller Sebastian har sett så mycket motorcyklar på ett och samma ställe tidigare. Enligt kvällens uppgifter så var det ca. 350.000 motorcyklar på plats denna varma lördag vilket är 110.000 mindre än 2006. Orkanen Ike gjorde sitt i fjol och evenemanget flyttades fram.

Många Kristna klubbar samlades även i Galveston för att finnas till hands för de som behövde någon att tala med. Vi representerade Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle ministry. Vi hade en egen avdelning nere på pir 21 och idag vigde broder Roy Sanchez ett par som ville gifta sig. Underbart!

Under dagarna har vi fått samtala med människor och en del har tagit steget till frälsning. Självklart får man vara beredd på att svara på massor av dumma frågor av fulla personer men med tanke på hur mycket folk det var på plats så var det lugnt. Jag tror inte att man i Finland skulle kunna ordna en dylik tillställning som skulle vara så här lugn. Brännvinskulturen i USA är mycket annorlunda än i Finland men tyvärr så finns det mera tyngre droger här.

Till och med de kriminella ligorna och dess medlemmar hade sina familjer med sig och de kom och pratade som helt vanliga människor. Det finns ett hjärta i var och en och personligen tror jag att alla har en längtan efter Gud.

Som alla säkert hört så är allt stort i Texas. Jag hade då aldrig trott att lökringar kunde vara så stora som de är här.

Vi stannar ännu några dagar i Texas innan vi beger oss norrut till delstaten Iowa för en hektisk vecka med många möten i olika församlingar.

... och de stora lökringarna
Sebastian fascinerades av de stora truckarna...
Live music vid stranden
Man ser ännu spår efter hurricanen Ike från förra året
Galveston är en livlig hamnstad
Delfiner i hamnen i Galveston
Sebastian träffar nya vänner i Texas
Sebastian lär sig tala engelska på denna resa
Brother Sterling är en äldre (äldste) broder med sina 80 år på nacken
Kristna bikers träffas i Galveston
förbön
förbön
Evangelisation
The Strand cruising
The Strand cruising
The Strand var proppfull av bikers
The Strand var proppfull av bikers