Aningen bredare bakdäck

Jesus på två hjul - Jesus predikades på Mc-mässa i Stockholm

ALLMÄNT. Efter ett års uppehåll var det åter igen dags för mässan "På två hjul" vid Stockholmsmässan i Älvsjö, utanför Stockholm. Bland hedningar, syndare, blänkande krom, custom- och sporthojar samt tonvis av tillbehör predikades även budskapet om Jesus. Från de finländska urskogarna var Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry och Gospel Riders på plats. 

Jag besökte mässan för första gången 2009. Då hade jag varit med i biker svängen ett år. Detta blev ett genombrott i mitt liv och Gud öppnade nya dörrar och kopplade ihop mig med de svenska biker klubbarna. En tid stod jag mellan två eldar och visste inte vilken väg jag skulle gå. Det fanns då två ledande organisationer och jag var tvungen att fråga Gud vilken väg HAN ville att jag skulle gå. Efter en tid blev det klart och idag är jag tacksam att jag lyssnade till Guds röst och inledde ett fruktbärande samarbete med Biker Church grundaren Ulf Mannebäck, ledare för den ledande organisationen Church on Wheels Europe. Church on Wheels är ingen klubb utan en organisation som uppmuntrar och stöder de mindre klubbarna och förser dem med pastorala tjänster och häftiga biblar och annat material. De gör ett fantastiskt arbete utan någon som helst tanke på ekonomisk vinning.


Nu var det åter igen dags för mässan i Stockoholm och för första gången var vi fler Ambassadörer än jag själv. Sedan 2009 har även vår organisation växt och vi har nu även en avdelning i Sverige. Jag måste säga att jag är stolt över varenda en av dessa Ambassadörer och tacksam för att Gud har skickat dessa till mig. Samtliga brinner för att sprida de goda nyheterna om Jesus Kristus och vårt mål är inte att vara någon stor organisation. Hellre är vi få men fyllda med eld och motivation att nå de som är svåra att nå. 

De fyra dagarna på mässan var fantastiska. Tillsammans med andra klubbar såsom Heavens Bikers, Salvation Riders, Network MCK, Gospel Riders, Tyfri och många andra fick vi dela ut hundratals, ja, kanske över tusen biblar till besökarna. Vi hade många fina samtal med människor som stannade upp vid vår monter och det var faktisk rätt många som kunde lämna sina fördomar emot kristendomen efter att ha mött några av oss skäggiga, långhåriga och tatuerade Guds barn.

Det var även första gången jag spelade i montern och detta bidrog även till att folk stannade upp. Inte för att jag skulle vara bra på något sätt men kanske för att det hände något och musik är alltid något som får människor att stanna upp och lyssna. Jag fick även ett tillfälle att spela och vittna i radiostationen Vinyls monter under lördagen och det var ett av de tyngsta spelningar jag gjort under de senaste åren. En enorm andlig kamp men tillsammans med tiotalet andra kristna bröder och systrar gick vi därifrån med ordet seger på våra läppar.

Personligen tror jag att många under dessa dagar fått upp ögonen för Jesus och att många frön har såtts. Det är ju så att det inte blir någon skörd om ingen sår och visst är det en stor välsignelse att vara ute och så utanför kyrkans fyra väggar.



Stockholmsmässan
Frusen MC
Berth, Jari och Anja på väg till mässan
Easy Riders
Church on Wheels monter
Håriga Guds barn
Ambassadörerna Jari och Anja
Finska och Svenska biblar
Den nya Biker bibeln på svenska, Hojbibeln
Harley
Moped
Moped
Vintage
Sånger om Jesus
Believer MC & Ambassadors
Victory
Ulf Mannebäck och Pontus begrundar crossen
Rock and Roll
Besökar i montern
Jari var i bön 24/7
Diskussioner om Jesus
Arbete på gång
Kopparhoj
Kanske dags för hojbyte?
V-Twin
Honda Julgran
Far och Son
Vän med hojbibeln
Custom
Heavens Bikers i montern
Fina färger
Ambassadörer
Radiostationen Vinyls monter
Radiostationen Vinyls monter
Church on Wheels
Keep on Bopping
Matte Lagerwall och Pontus är gamla vänner
Familjen Ness
Sebastian och Janne från Heavens Bikers