Goda nyheter sedan 2002     Lördag 4 juli 2020 kl 01:02Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Mycket på gång
Halleluja bussen i Göteborg
pjb@netikka.fi
 37 9603 151 3
pjb@netikka.fi Back
Online 00:49 01/07 2014  Modifierad 10:50 01/07 2014
Evangelisation i Halleluja bussen
Evangelisation vid Frölunda torg
Addis Ababa
Addis Ababa
Addis Ababa
Okeechobee, Florida
Okeechobee, Florida
Okeechobee, Florida
Okeechobee, Florida
Daytona Bike Week
Daytona Bike Week
Okeechobee, Florida
Alligator bites i Okeechobee, Florida
Vi träffade även Pastor Tommy i Florida
Österbottens stormässa
Österbottens stormässa
Påskkonferens i Sölvesborg
Påskkonferens i Sölvesborg
Värnamo
Tillsammans med kusin Magnus i Trelleborg
ERF TV
ERF TV
ICF Church Stuttgart
Mc träff i Kulmbach
Zwickau
Kings MC Bayreuth
Nurnberg
Nurnberg
Chemnitz
Dresden
Michael och Sebastian
Auschwitz
Vasa
Nurnberg
Kvevlax
Frank Mangs Center
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Då man har mycket att göra hinner man inte skriva så mycket. Tänkte nu ge en liten rapport om vad som skett i mitt liv sedan jag skrev senast i Januari.

Den 23 januari åkte jag tillsammans med min son Sebastian till Sverige. Vi hade möten i Karlskoga, Värnamo, Uddevalla, Göteborg, Säffle, Skara och Tibro. Det som berörde mig var evangelisationen vi fick vara med om utanför kyrkans fyra väggar. I Göteborg tjänade vi tillsammans med Mission Göteborg och Halleluja bussen vid Frölunda torg. Det var kallt i Januari och de utsatta kom in i bussen för att dricka kaffe, samtala och lyssna till Guds ord. Vi hade en fantastisk resa i Sverige och kom hem den 8 februari.

I slutet av Februari och början av Mars var det dags för ytterligare en crusade tillsammans med Pastor Tommy Lilja. Denna gång i Addis Ababa, Etiopiens huvudstad. Helt mäktigt vad Gud gör under dessa kampanjer. Människor blir frälsta, helade och befriade och jag måste verkligen lyfta på hatten för afrikanerna. De kanske inte har någonting, men då de har Jesus så har de allt.

Bara några dagar efter resan till Etiopien så åkte jag tillsammans med David Ekfors från Nedervetil till Florida. Under en vecka evangeliserade vi tillsammans med Music For The Soul Ministries på Daytona Bike Week där hundratusentals bikers samlades. Från Daytona åkte vi till Okeecbobee, FL där jag blev medlem i församlingen Fountain of Life Church och fick även samtidigt min pastorslicens. Från och med nu så kommer jag att arbeta under deras tak då jag reser runt i USA. Förutom tre möten i församlingen så hade vi 12 möten på fem dagar, de flesta i fängelser. Vi besökte även Real Life Childrens Ranch, ett barnhem som tog väl hand om barnen. Vi hann även med ett besök på Faith Farm, ett boende och program för missbrukare.

En händelse som jag minns med stor glädje från denna resa var i ett av fängelserna. Ungefär 70 fångar var samlade och det var stränga regler om att vi inte fick be eller uppmuntra fångarna till bön. Vi fick bara berätta om "vad vi hade varit med om". Jag vittnade och sjöng i vanlig ordning och höll mig till reglerna. Självklart berättade jag om Jesus för skulle jag inte få nämna Honom så skulle jag inte ha mycket att säga. I slutet av samlingen gav jag utrymme för frågor och en ung man med tårar i ögonen frågade ifall jag kom ihåg bönen jag bad då jag blev frälst? Jag blev helt paff och berörd av Guds Ande och jag bad bönen och valde att ge dem tillfälle att be efter mig trots direktiven vi hade fått innan. Jag sade till männen som var samlade att ifall någon hade sagt bönen för första gången idag, och menade varje ord i sitt hjärta så skulle jag ge dem en kram. Det var tjugotalet män som kom upp och fick en kram den dagen. Helt otroligt hur Gud verkar och kan ändra på de direktiv och restriktioner vi människor kommer upp med.

Hela USA resan var en välsignelse och vi fick även tid över för att åka ut och spana in alligatorer. Rättare sagt spanade vi inte bara in dem utan vi fick stifta närmare bekantskap med dem på matbordet också.

Vi kom hem till Finland 26.3 och jag hade några strömöten och samlingar i Vasa trakten. Den 12-13 april var det igen dags för Österbottens Stormässa, där även David från Nedervetil var med. Det var det sjunde året i rad vi var där med Ambassadors For Jesus Christ M/M, detta år i samarbete med Kvevlax Missionskyrka. Vi samtalade med folk och delade ut biblar på finska och svenska. Två tunga men fantastiska dagar.

Två dagar efter mässan tog jag och Sebastian färjan till Sverige och körde till Sölvesborg där vi var med på påskkonferensen i tre dagar. Efter detta hade vi några möten i Värnamo och Marieholmsbruk. Vi åkte vidare till Trelleborg där jag träffade en av mina kusiner jag inte träffat på 20 år. Det var ett trevligt återseende och innan vi tog färjan över till Rostock, Tyskland satt jag och talade gamla minnnen med min kusin Magnus och hans familj.

Första dagen i Tysklande körde vi från Rostock till Wetzlar där vi stannade tre dagar och gjorde tre TV program tillsammans med ERF TV. Ett kort program kan ses här. Vi turnerade i Tyskland i två veckor och besökte inte bara församlingar utan vi hade också fått en ingång till några större icke kristna MC klubbar där jag fick spela, sjunga och med vishet vittna mellan låtarna. Vi hade även två större utomhus evenemang där vi spelade och sjöng samt vittnade för olika slag av människor.

Det forna Östtyskland har lämnat på mitt hjärta och det var i staden Chemnitz jag först besökte Chemitzer Brucke, en samlingsplats för flyktingar. Vi hade även några möten i städerna Chemnitz och Zwickau innan vi åkte för våra sista möten i staden Dresden. Höjdpunkten var nog ungdomscentret där jag fick vittna för flera barn och ungdomar och en ung tjej tog emot Jesus i sitt liv. Ungdomarna var glada och vi tillbringade dagen tillsammans med dem. Som gåva fick jag en gammal kakelbit från ett hus som bombades under andra världskriget. Sachsen (forna DDR) är fortfarande rätt fattigt och det är stor skillnad på denna del av Tysklan jämfört med resten av landet. Det är ju dock inte så länge sedan muren slogs ner. 1989 torde vara året om jag nu inte riktigt minns fel.

Från Dreseden åkte jag och Sebastian till Warsawa, Polen där vi hämtade upp Michael Roberts från Kanada. Vårt första besök var på koncentrationslägret i Auschwitz. Michael hade alltid velat besöka stället och försonas med sitt förflytna som nazist. Under 40 dagar reste vi runt med Michael i Polen, Österrike, Finland, Sverige, Tyskland och tillbaka till Polen. Vi hade även lediga dagar. Michael åkte hem den 18 juni och vi kom hem till Vasa dagen efter midsommarafton. Under samtliga resor gör vi en videoblogg på engelska som kan ses på YouTube. Kanske det är orsaken att jag inte längre skriver så mycket?

Ja, vad kan man annat säga än att livet med Jesus är spännande. Tänk att vi får vandra i kärlek och åka runt och möta människor i stället för att slå folk med bibeln i huvudet på Facebook och andra dylika forum. Egentligen känns det meningslöst att evangelisera i hemtrakterna för tillfället. En del av de människor som börjat gå i kyrkan och som kommit till tro har tyvärr fått nog av alla möjliga skriverier och pekande finger hit och dit så de syns inte i kyrkan mera. En broder sade till mig: - De förutfattade meningarna jag hade om kristendomen börjar synas.

Man blir bedrövad med mindre. Det finns fanatiker som själva skriver i tonerna att Jesus var radikal som dom, eller dom radikala som Jesus. Det är bara nåd att inte behöva jämföra sig med Jesus utan att få veta att Han är med mig varje dag, ända in till tidens ände och att Han förvandlar mig till att bli mer lik honom dag för dag. Under mina resor har jag kommit underfund med att det enda som drar folk till Jesus är Den Helige Ande och Guds kärlek och ord i handling. Vi kan inte gå emot folkgrupper, evenemang och andra saker. Vårt, i alla fall mitt uppdrag är att tala för Jesus.

Inom kort bär det av igen på nya äventyr. Tills dess, var välsignade!

Pontus


pjb@netikka.fi Back
02:17 2.7.2014
pjb@netikka.fi

Tack Linus! Man kan stöda verksamheten via en stödring vid Frank Mangs Center. Nya dörrar öppnas, människor får höra om Jesus och människor blir frälsta och förnyade. Om DU vill bli månadspartner så kolla länken nedan, tillsammans kan vi göra skillnad och ifall vi kunde få fler understödjare som betalade en liten summa månatligen så kunde vi evangelisera mera och nå fler människor.
Linus Mickelsson
16:30 1.7.2014
Linus

Här finns uppgifter om hur man kan stöda Pontus ekonomiskt i hans arbete:

http://pontus.digipaperi.fi/#/8/
Linus
11:16 1.7.2014


Tack Pontus! Man får nog prestationsångest av mindre, men en inspiration är du =)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén