Daniel Björk

Daniel Björk ny kyrkoherde i Petrus - Första kyrkoherdevalet i Petrus församling

ALLMÄNT. Daniel Björk valdes till ny kyrkoherde i Petrus. - Bengt Lassus lämnar efter sig en välmående församling, säger Daniel till Mickelsson.net.

Daniel är bara 34 år, ser ut som en filmstjärna med ett perfekt leende och har ett stort hjärta som bultar för alla. Han har en skönsjungande och karismatisk fru, Rebecka, och två små barn.

- Daniel kan dansa, han kan uppträda och sjunga. Vi som bor här får vara glada att han valde Helsingfors och inte Hollywood, utbrister Linus. Daniel hanterar dessutom media som om han var en grafiker och videoproducent, samtidigt som hans tro är förankrad i Ordet.

Daniel har som pastor jobbat bland annat med Puls, som är ett ganska nytt gudstjänstkoncept som har tagits emot väl bland unga vuxna. Men det är inte bara Puls som är på plus, hehe.

- Ungdomsarbetet, skriban och Puls mår särskilt bra, berättar Daniel om församlingens glädjeämnen.

Mickelsson.net undrade om Daniel kommer att ändra på grejer som kyrkoherde.

- Allt det goda som finns kommer att bevaras och utvecklas. Det kommer inte att bli några tvära kast, lovar Daniel.

Daniels vision är att hålla kristna budskapet oföränderligt men att kunna möta människor bättre än förr.

- Vi är en av borgå stifts allra mest progressiva församlingar och det kommer vi att fortsätta med. Nå nya människor på nya sätt – med ett evigt och oföränderligt budskap, förklarar Daniel.

Daniels tjänst börjar första mars 2015, då Bengt går i pension.

Hufvudstadsbladet hade felaktigt skrivit i utgåvan 10.10 2014 att "en man valdes igen". Eftersom Bengt Lassus blev Petrus församlingens första kyrkoherde som enda kandidat blev Daniel den första kyrkoherden som valts i församlingen.

Församlingens internetsidor finns på www.petrusforsamling.net

Rebecka, Daniels fru
Bengt Lassus