Veronica

Profetiskt nytt år

ALLMÄNT. Det var många som tog emot nyåret 2007 i Hartwallarenan. Som huvudtalare var profeten och förebedjaren Chuck Pierce, en man som har haft vårt lilla Finland på sitt hjärta i åratal.

Han och en grupp människor hade 40 dagar innan terroristattackerna i London gått ut med en varning. I januari 2006 fick han en profetia angående kriget mellan Israel och Libanon. Profetian uppfylldes senare på sommaren.

Andra talare var Kalevi Lehtinen, Pirkko Jalovaara, Markku Koivisto och Hans Weichbrodt. För lovsången stod Heikki Uusikylä.

Chucks budskap var att det finns en tid av väntan och en perfekt tid för ett besök av Herren. Han vill komma med sin Ande över Finland och Hans verk i landet kommer att påverka andra länder i Europa. De tre följande åren kommer att vara avgörande för Finlands folk sett ur flera olika perspektiv. De kommer att ha betydelse på det personliga planet, samfundsmässigt, territoriellt sett och för nästa generation.

Hans budskap för nästa generation var: ta itu med dina svagheter, låt inte förluster fälla dig, gå emot Satans försök att få dig känna självömkan. Stå upp. Du får Guds favör och kan gå in i en ny tid.

Vi behöver som nation förstå när Herren vill besöka oss. I Luk 19:41-44 gråter Jesus när Jerusalem inte förstod att det var tid för ett möte med Gud.

Granatäpplen är väldigt speciella i den bemärkelsen att inne i dem finns flera nya frukter. I Bibeln representerade äpplet framgång och seger. Pierce hade med sig granatäppelolja. Flaskan som oljan var i öppnades sedan av Markku Koivisto och över Finlands nation proklamerades fruktbarhet, framgång och seger.

Prästen Hans Weichbrodt från Sverige delgav sin syn på varför en väckelse kan svepa över Finland. Det är för att det finska folket präglas av en särskild ödmjukhet.

Från det europeiska parlamentet och riksdagen var Hannu Takkula, Päivi Räsänen och Leena Rauhala. Dessa höll tal som fick mig att stämma in i Markku Koivistos yttring av tacksamhet över att de finns till.

Avslutningsvis orden från vår älskade Finlandia som också sjöngs denna nyårsafton i Hartwallarenan.

”…oi nouse, Suomi, näytit maailmalle

sä että karkoitit orjuuden

ja ettet taipunut sa sorron alle,

on aamus alkanut, synnyinmaa.”

Amen!