Bli som Jesus på Lukas lärjungaskola!

ALLMÄNT. På hösten 2007 startar en lärjungaskola i Lukas församling. Jag heter Sebastian Widjeskog och är en av dem som arbetar med att förverkliga skolan. Jag tänkte att ni kanske kunde vilja höra vad det hela handlar om.

Det senaste året har för mig personligen varit den mest spännande biten av mitt liv, hittills. Många saker har hänt, både i det privata och i mitt studie/arbetsliv. En av de spännande saker jag fått vara med om är att få en vision. Och det spännande är inte bara vad visionen går ut på, utan att så många jag fått träffa den senaste tiden, från olika håll i Finland och också från övriga Norden, har fått samma vision.

Visionen går ut på att kalla unga ledare att axla ett ansvar i Guds rike. Vi tror att Gud vill kalla dessa unga ledare till att älska honom, leva heliga liv och tro på honom också när de har omständigheterna emot sig. Vi tror att Gud vill använda dessa unga ledare som missionärer. Både hemma och utomlands. Vi tror också att Gud vill använda många av dem som missionärer just i Europa.

Att få höra och se hur Gud talat samma budskap till flera olika personer runt om i Finland och Norden har varit väldigt spännande, och det ledde Lukas församling och mig att dra igång Lukas Lärjungaskola.

Gud vill att unga kristna skall mogna till både karaktär och färdigheter så de kan lärjungaträna nykristna, leda cellgrupper och t.o.m. församlingar. När vi är förberedda på att ta hand om skörden så tror jag också skörden växer. När vi i Lukas församling nyss hade konfirmandläger så var det många ungdomar som ville börja följa Jesus. Vi vill nu att vår församling också skall kunna ta hand om alla dessa unga människor som vill ta sin tro på allvar. Lukas Lärjungaskola vill träna upp unga andliga ledare (både från Lukas och från andra församlingar) så de kan ta hand om nyfrälsta, leda cellgrupper och också större gemenskaper på upp till 30-50 personer, där var Gud placerar dem.

Lärjungaskolan inleds den 1.10.2007 och pågår till den 31.5.2008. Den är avsedd främst för unga kristna som har ett hjärta för människor som inte ännu känner Jesus. Lärjungaskolan erbjuder eleverna bibelundervisning, ledarskapsskolning, gruppmentorering samt missionspraktik varje vecka. Eleverna får även möjlighet att träffa erfarna kristna ledare och följa med erfarna kristna i deras tjänst. I slutet av lärjungaskolan tar eleverna del av en längre missionspraktik. Målet är att eleverna efter året skall kunna starta upp och leda missionala gemenskaper (tex. celler och klustrar) i Finland och i Europa.

Lärjungskolan upptar två dagar i veckan så eleverna har möjlighet att förvärvsarbeta (och vila) under resten av veckan. Vi vill genom detta upplägg ge eleverna möjlighet att växa som kristna i sin vardag. Det kristna livet levs inte frånskilt från världen, därför vill vi också träna eleverna medan de lever i den.

Mera information om skolan får du på sajten http://www.blisomjesus.net/ På hemsidan kan du även följa med vår vandring via bloggen och videocasten.

Be gärna en bön för oss och för de unga ledarna i Norden!

Fundera också om det här skulle vara nåt för dig. Eller kommer du att tänka på nån som skulle behöva ett sånt här år, men som kanske inte hört om Lukas Lärjungaskola?

Mvh. Sebastian Widjeskog, Lukas församling