Ryska delikatesser

New York New York

ALLMÄNT. Cizi fes iväg till New York för att närvara vid en kompis bröllop.

En snabbis på tre dagar och två nätter till New York. Varför? Jo, för att närvara på en kompis bröllop! Och det var nog värt det!

Har nog en gång tidigare varit i New York, men det var för kort tid att hinna se något på några timmar. Då stod ändå World Trade Centers torn, medan det enda som nu fanns där, var den kända “Ground Zero” som redan länge varit under konstruktion. Synen var ganska sorglig, men bilderna som visade hur det kommer att bli och se ut, var uppmuntrande.

Fredagen gick åt till att att sig från flygplatsen JFK till övre Manhattan där mitt hostell var beläget. Efter in-checkning tog jag en rundtur till nedre Manhattan och Times Square där det alltid är livat! Det var nästan svårt att ta sig framåt bland folkmängden.

Bröllopet skulle äga rum lördag kväll från kl.18 framåt, så jag hade tid hela lördag dag att gå omkring i Metropolen. Det blev 5th Avenue med Empire State Building och en massa trevliga affärer! Vädret var perfekt -soligt, hett och skönt!

Till min stora förtjusning skulle bröllopet firas på Staten Island, dit jag skulle ta mig med färja! Vad spännande! Och javisst, vi åkte precis förbi Frihetsgudinnan, vilket var en perfekt bonus under resan! Vigseln hölls utomhus i det sköna vädret och gick på engelska, italienska och ryska, eftersom min vän brudgummen är italienare och hans nuvarande fru är ryska! Så det var intressant. Dessutom utfördes de judiska traditionerna såsom söndrandet av glaset och utropande av Mazel Tov. Under festen lyftes sedan brudparet upp i luften sittande på stolar. Den, åtminstone för oss, vanliga traditionen att kasta brudbuketten utfördes också. Men brudgummen gjorde inget speciellt. Dock skulle han under första dansen visa sina danskunskaper och föra sin vackra brud över dansgolvet utan att stiga på hennes tår. Han hade nog övat fick jag höra.

Under festen serverades en bred skala av olika maträtter -mest i rysk stil, eftersom hela cateringen sköttes av ryssar. Men efterrättsbordet tog minsann priset!! Föreställ er ett tjugo meter långt bord fyllt med allt från små kakor, till större kakor, till stora kakor, mousséer, krämer, puddingar, “fyllda svanar”, frukter och fruktbitar som kunde doppas i flytande choklad som kom från en chokladspringbrunn!! Det var minsann en syn jag inte glömmer i första taget! Om man gick ut på terassen hade man den maffiga Verrazano Bridge vackert upplyst i bakgrunden! För underhållningen stod ett live band med ryska artister som drog program och musik på både engelska och ryska.

På söndagen hann jag ännu en snabb sväng till Times Square innan jag i god tid måste börja ta mig mot flygplatsen JFK. Allt gick bra och jag är nöjd med ännu en resa denna sommar. Det finns nog inte mycket (OBS! mycket, inte: någonting!) som slår resandet! Får se vart det bär av till nästa…Silhuett av de älskande
Isstaty -A Älskar A ;)
Femte Avenyn
Uppmuntrande framtidsutsikt
På väg mot henne
Info
...till minne av WTC
Korset...
Den "enda" kändisen jag "såg" :)
När jag blir stor vill jag bli..
Gäsp!
Times Square -ljusparty
Times Square -countdown till boksläpp
You are here
Rekonstruktion vid Ground Zero