Maria Cederholms skiva "On his shoulders"

Maria visar vad hon kan

ALLMÄNT. Att Maria Cederholm kan sjunga och skriva låtar har vi länge vetat. Att hennes debutalbum låter bra är alltså ingen överraskning, men ändå väldigt glädjande!

Maria Cederholm kommer från en musicerande familj och har så länge hennes vänner kommer ihåg alltid klinkat på pianot, spelat gitarr och sjungit. Efter gymnasiet spenderade hon två år på en bibel- och musikskola i Jönköping, Sverige och under den tiden utvecklades artisten Maria.

Efter en bejublad konsert vid Midsummerfestival, Pörkenäs för två år sedan sålde hon slut på alla sina CD-skivor med låtar hon spelat in i Jönköping. För en tid sen släpptes hennes första "riktiga" skiva - och med besked.

Maria har hjälp av proffsiga musiker, med Johannes Häger i spetsen. Häger är också producent för skivan. Maria har själv skrivit all text och musik själv, men gjort arrangemangen tillsammans med Häger.

Min personliga favorit på skivan är "Bleeding", en skön låt med tongångar som får mig att associera till U2. Riktigt snygga gitarrslingor och känsla i rösten.

Flera av låtarna har countryvibbar, men i spår två, "If God made you willing" är det fullfjädrad country som gäller och Maria behärskar genren, med rätt tvist i rösten. Låten handlar om att vi ska våga använda de gåvor Gud har gett oss.

Tack Maria för en härlig skiva som redan snurrat många gånger i min skivspelare! Keep up the good work.

Maria bor för tillfället i England, men kommer från Socklot, Nykarleby.

http://www.myspace.com/mariacederholm