Roligt språk! x)

Malta -vilket litet under i Medelhavet!

ALLMÄNT. Visst fick man njuta av i medeltal 32 grader varje dag! Endast en dag var lite molnigare, men det hindrade inte oss att njuta av tillvaron till fullo! Jag kan varmt rekommendera en visit till Malta, speciellt i juni månad!

Tio dagar var ganska passligt för vår visit i St. Julian’s vid kusten, norr om öns huvudstad, Valletta. Om vi hade stannat längre hade vi tvingats stå ut med väldigt enerverande “fjorttisar” som kom till ön på språkresa! (Om någon nu är på väg dit på språkresa så behöver ni inte ta detta personligt! ;) Det kryllade av dem på hotellet och man kunde se dem överallt omkring i staden. Men bortsett från denna faktor, hade vi en oförglömlig solsemester, som mest gick ut på att ligga vid poolen och slappna av. Förutom solbad blev det god mat på restauranger, nya bekantskaper och utfärder till städerna Valletta och Sliema, samt ön Gozo.

I mitt tycke är varken Valletta eller Sliema något speciellt att se, bara om man eventuellt vill shoppa. Den dagen som vi dock tänkte shoppa i Sliema så var det strömavbrott i staden, så det blev en mycket billig shoppingrunda, eftersom vi inte kunde köpa något. Vilken räddning!

Däremot var Gozo, den näststörsta ön efter själva Malta, riktigt mysig och definivt värd ett besök! På Gozo finns en hel del fina sevärdheter, såsom bland annat “Inland Sea”, “Fungus Rock” och “Azure Window”. Vi åkte först buss från St.Julian’s till Cirkewwa i norr varifrån vi tog färjan över till Gozo. På Malta är det väldigt billigt att åka buss och färjan tur-retur kostade under fem euro. Taxi är dock dyrt!

Malteserna verkar väldigt vänliga och artiga i sitt sätt att vara, men ibland kunde de överraska en med att till exempel mitt under ett butiksbesök plötsligt bestämma sig för att butiken är stängd och alla skall ut! Och det var inte ens under siestatid, utan helt lösryckta tider. (Såsom t.ex. kl.17.12, he he). Att äta ute var ganska förmånligt och jag rekommenderar speciellt italienska rätter samt seafood. För att inte vara alltför mesiga, bestämde vi oss att smaka på maltesisk nationalrätt, nämligen hare. Smaken påminde lite om kyckling, men tanken på lille Stampe fick oss att inte pröva på delikatessen igen.

På ön finns en hel del mindre sandstränder men också klippstränder eller stränder med mindre sten. Dock trivdes vi bäst vid poolen. Havsvattnet är dock underbart klart överallt och skiftar i allt från klarblått till turkost!

Summa summarum var det en toppenresa och detta också tack vare en super resekumpan à la Larissa! Tack!Valletta
Sliema
Ståplats
Maltesisk buss
Livsviktig kamouflage
TopKapi har flyttat från Borgå..
Kärlek upp-och-ner
Fångst
Fiskebåtar
St. Julian's
Inland Sea
Fungus Rock
Skulle gärna ha tagit ett dopp!
Utsikt över Victoria/Rabat, Gozo
Välkommen till Gozo!
Färjan till Gozo
Passerar Comino
Äta hare ;B Stackars Stampe, R.I.P.
Azure Window, Gozo