Christoffer

Christoffer hör barns snö-böner

ALLMÄNT. Drömmer du om en vit jul? Christoffer Björkskogs barn behöver inte drömma, det räcker att de frågar honom så får de sin pulkabacke vit. Snömaskinen är knepet som också kan göra dig, käre läsare, till nejdens populäraste pappa.

Christoffer är en tekniskt lagd ung småbarnsfar som vill att hans barn skall få leka i snön som han själv gjorde i november när han var barn. Christoffer bor nuförtiden i ett egnahemshus i Skutnabba, Pedersöre. Men inte ens där i österbotten har snön kommit i tillräcklig mängd ... på naturlig väg.

Internet har alla svar om man bara kommer på frågan. Christoffer tänkte att det måste ju gå att bygga en snökanon och mycket riktigt fanns det flera dedikerade sidor som lär ut den ädla konsten.

För alla som redan har en trycktvätt och en kompressor hemma behövs inga stora investeringar, men för er andra gäller det att gå en sväng via järnhandeln.

Så här berättar mannen själv om sin nya passion:

- Jag tänkte en dag att de sku vara kul med en snökanon och sen tänkte ja att de måst ju vara möjligt att göra en. Så tog jag reda på hur man gör och gjorde en!

Christoffer nämner också att dottern Emma hade presenterat en annan lösning innan Christoffer fick sin snilleblixt:

- Emma hade faktiskt sagt åt eva en gång att "Mamma, kan du fara opp till himlen och ta ner snön".

Det tar ungefär en timme att blåsa liv i en liten sluttning för pulkaåk, något längre om man vill tapetsera hela ägorna med snö inför julhelgen. Dessutom måste det vara minusgrader, annars blir barnens favorit snökanonen en vanlig regnmaskin.

Helt obemärkt kan man inte hålla på med liknande lustigheter. På lördagen kommer ÖT ut med ett reportage om Christoffer och hans snökanon, efter ett tips av hans bror.

Här är flera av Christoffers bilder:

http://www.flickr.com/photos/melonkernel/sets/72157609040733417/

För de som är händiga och gärna plockar några hero-poäng finns här mer läsning:

http://buildasnowgun.com

http://snowguns.com

De viktigaste: Barnen som önskat snön
Djup snö
Full action
Praktiskt pynt till julen
Resultatet efter en timmes snölagande
Munstyckena
Om det känns som snö och ser ut som snö och smakar snö ... då är det snö
Snömannens seger. Christoffer kör den första provkörningen och experimentet ser ut att lyckas. Nöjd min.