Motzky och många andra vet inte den riktiga innebörden med jul

God (h)jul!

ALLMÄNT. Alla vet vad skattjakt är för något. Men vem har nångång varit på (h)juljakt? Clownen Motzky söker (h)julen. Han vill ha en riktig jul i år! Det finns ju en massa hjul, så hur ska han veta vad som är rätt!? Har man bara ett hjul på sin cykel BEHÖVER man ju ett hjul till, eller? Var är Motzkys hjul!?

Man har redan firat julöppning på många orter. Julöppning i mitten på november!? Tala om tjuvstart! Eller kanske det inte är så tokigt med julöppning som det först verkar. Julöppning året runt? Hm, varför inte! Bojkotta julstressen och öppna i stället hjärtat för fridens Herre, Kung Jesus, julens Herre och huvudperson! Julöppning i hjärtat. Påskglädje. Uppståndelse och liv. Hosianna året runt. Varje dag! Så ska vi ha det! Låta GUDS FRID och JULGLÄDJE fylla våra hjärtan så att vi får en RIKTIG jul!

Kan man köpa morötter på ett apotek? Icke, sa Nicke! På samma sätt måste man söka Gud där han låter sig finnas, om det alltså är honom vi vill ha. JESUS är enda vägen till Gud. Vill du inte veta av Jesus kan du lika gärna sluta söka överhuvudtaget. Du kommer ändå aldrig fram till målet. Precis som om det skulle gå att rulla bilen framåt utan hjul. Så, det är bra med hjul. Utan hjul kommer vi inte nån vart. Utan Jesus kommer vi inte heller till himlen. Han är Vägen. Det finns inga andra vägar! Det blir heller ingen riktig jul utan Jesus. Hur vi än anstränger oss, pyntar, tänder ljus, köper klappar, ser på Kalle Anka, ber och går i kyrkan (!) osv. Jesus kom för att han ville ha en RELATION med oss, inte för att lära oss religiösa handlingar (som bara för oss längre bort från honom). Gud hatar religion som bara binder oss och hindrar oss att UMGÅS med honom naturligt. Jesus kom för att ge oss hjul under kärran. Han vill föra oss framåt, vidare, ut på nya äventyr. Att bli religös innebär att ta bort hjulen under bilen, gasa på utan att egentligen slippa framåt, stagnera, ”traditionera” sig, sluta leva ... Så småningom är oljan också slut och då vet vi hur det går med motorn. Utan den Helige Ande kan vi lika bra sluta leka kristna!

(Vill du veta mera, ta gärna kontakt, eller skriv ett inlägg här på sidan :)

"Den som söker han finner." Kanske också clownen Motzky småningom hittar (h)julen med allt vad det innebär. Hoppas kan man ju alltid! :)

Jag önskar dig en välsignad, rolig, härlig, fridfull ... november, december, advent och en äkta jul med Jesus. Hipphurra för Kungars Kung, JESUS. Året runt! HOSIANNA!