Florida-bilen kände sig som hemma i finska sommarhettan

Pontus fick återse kär bil

ALLMÄNT. Pontus sprider glädjebudskapet om syndernas förlåtelse genom tron på Jesus på kreativa sätt. Idag fick han hem sin Cadillac från 1996 som bär buskapet "Oroa dig inte, det finns liv efter döden".

Mickelsson.net var med när Pontus och Sebastian löste ut den forna likbilen från Nordsjöhamns tull, nyss inkommen från skepp från Florida. Pontus har känt en stark kallelse i USA, men åtminstone den här sommaren kommer han att satsa på Norden och därför ville han hem sitt uppseendeveckande åk.

Idén att ha en uppseendeväckande bil med ett budskap verkar fungera, en anställd vid tullen var mycket imponerad av bilen och sa att den är imponerande och unik.

När Pontus kört bilen hem till Vasa började han genast på att förbereda för en stiligare tejpning, men baksidan får vara kvar. Han kommer också att ta bort USA och Trump-temat. Pontus vill nämligen att de som ser bilen skall koncentrera sig på det viktigaste budskapet om hoppet om liv efter döden.

Mickelsson.net fick höra att Pontus fått ta emot en del anklagelser för att han använder pengar på bensin och fordon. Trots att bilen är en äkta Cadillac så är priset långt mindre än vad en vanlig reklambil skulle kosta. Bilen är ett sätt att starta viktiga konversationer med människor som inte nödvändigtvis hittar till kyrkbänkarna.

Sebastian och Pontus
Sebastian tejpade fast tillfälliga nummerplåtar
Pontus säger att bilen inte tar mycket mer än en Volvo i bensin och att det här inte blir hans nya standardställning
Sebastian, Pontus och bilen åker iväg mot Österbotten